Начин на приготвяне
Домата обелваме и нарязваме 1/3 от него, като го поставяме на дъното на тигана, в който предварително сме сложели масло.
Поръсваме с шарената сол и чубрицата.
Върху тях счупваме на 2-3 парчета сирене и ги поставяме върху домата.
Овкусяваме отново с подправките.
Нареждаме лука на полумесеци и върху него нарязваме останалия домат на малки парченца, така че да покрием с него сиренето.
Най-отгоре поръсваме с подправките и не разбъркваме.
Слагаме капака на тигана и оставяме за около 10 минути сиренето на тиган.
Премахваме капака, след което счупваме яйцето и оставяме, докато яйцето се запече.
През това време рендосваме кашкавала и щом яйцето е готово, поръсваме с кашкавал.
Оставяме сиренето по шопски на огъня, докато се разтопи кашкавалът.
Сирене по шопски на тиган поднасяме като вегетарианско предястие.