Начин на приготвяне
В купа се разбиват трите яйца заедно със захарта на пухкав крем. При непрекъснато бъркане се прибавя омекналото краве масло.
В половин чаена чаша кисело мляко се разтваря една чаена лъжичка сода, след което също се добавят. Продуктите се разбъркват. Брашното и какаото се пресяват и също се прибавят в купата.
Сместа се бърка до еднородност. Намазнява се и набрашнява формичка за мъфини или в гнездата и се поставят хартиени капсули. С помощта на лъжица се гребва от сместа и разпределя по чашките.
По средата на всеки мъфин се поставя по една цяла ягода, оваляна в малко захар. Пекат се какаовите мъфини в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. След като се изпекат мъфините с ягоди, се оставят да изстинат във формата и са готови за консумация.
Какаови мъфини с ягоди - превъзходни кексчета с плодове!