Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и нарязваме на шайби картофите.
В подсолена вода ги поставяме и ги бланшираме.
Вадим, отцеждаме и нареждаме половината в съда, в който ще правим огретен с картофи.
Пилешкото месо нарязваме на пилешки късчета, овкусяваме със сол и черния пипер.
В тиган с олио за кратко задушаваме пилешкото и добавяме нарязаните на кубчета зеленчуци.
Премахваме и разпределяме върху картофите.
Отгоре върху сместа нареждаме и останалите картофи.
Заливаме нашия огретен с разбитата сметаната.
Поставяме във фурната да се пече за 40-45 минути.
Вадим тавата, поръсваме обилно с настъргания кашкавал и отново поставяме във фурната до желания загар на Огретен с пилешко и зеленчуци.