Чеснов пастет с орехи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
75
3k
3
16/05/2020
"Сервираме чесновия пастет за вечеря и се радваме на добрия апетит на всички "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухарите заливаме с вода, за да омекнат и изцеждаме леко. Поставяме ги в блендер.

Ореховите ядки също сме накиснали предварително за 2-3 часа като сменяме водата им няколко пъти.

Прибавяме ги към сухарите, заедно с останалите продукти - чесън, зехтин, майонеза и сусамов тахан.

Блендираме сместа за апетитния домашен пастет до гладка консистенция - може да добавим още малко вода, за да получим желаната гъстота на ореховия пастет.

Поднасяме чесновия пастет върху препечени брускети, поръсени със запечени сусамови семена или самардала.

Този чеснов пастет с орехи чудесна гарнитура за печена риба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар