Начин на приготвяне
Каймата се омесва с чубрица, кимион и при нужда с малко сол. Оформят се 10 малки кюфтенца и се овалват в брашното.
Загрява се олио в тенджерка, запържват се нарязаният лук и настърганият морков за кратко да пусне цвят.
Прибавя се ориза да стане прозрачен. Сипват се обелени и нарязани на кубчета домати. Налива се топла вода 3 ч.ч. и се оставя да заври.
Добавят се кюфтенцата, котлонът се намаля на 4 степен. Доматената манджа се оставя да се готви до готовност на ориза. Овкусява се със сол, черен пипер, чубрица.
Сервираме порция от вкусната манджа с кюфтета, поръсена с магданоз.
Доматената манджа с кюфтета и ориз е чудесна бърза вечеря!