Печена скумрия в хартия

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
14/05/2020
"Има защо скумрията да се пече в хартия - ще разберете, когато си я приготвите точно по този начин "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 2.3 стръка
  • зехтин - 3 с.л.
  • хартия - за овиване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре рибата, измиваме я, посоляваме и поръсваме с млян черен пипер на вкус.

Обелваме чесъна и нарязваме на дребно, както и копъра.

В купичка смесваме зехтина с копъра и чесъна. Размесваме, след което разпределяме в коремната кухина на рибата.

Също така намазваме и цялата риба.

Така приготвените две риби скумрии увиваме в хартия, предварително намазана със зехтин.

Поставяме в тава и печем в умерена фурна около 15-20 минути.

Печена скумрия в хартия може да сервираме с доматена салата с лук.

Рецептата за печена скумрия е изпълнена. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар