Моят шоколадов сладкиш без печене

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
158
793
3k
158
2
10/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета с парчета шоколад
  • пудинг - 1 пакет, Шоколад
  • крем - 1 пакет, Оле с вкус Страчатела
  • прясно мляко - 900 мл
  • захар - 4 с.л. с връх
  • шоколад - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава, с размери 20х20 см, наредете един ред бисквити.

Пригответе пудинга, като смесите съдържанието на пакетчето със захарта и налейте 100 мл студено прясно мляко, разтворете до еднородна гладка смес.

В тенджера с дебело дъно налейте 400 мл прясно мляко и поставете на умерен котлон. Добавете разтворения пудинг и бъркайте до сгъстяване.

Изсипете, половината горещ шоколадов пудинг върху наредените бисквити. Наредете втори ред бисквити и покрийте с останалия пудинг, разтръскайте леко тавата и оставете да се охлади.

Пригответе крем Оле, като добавете съдържанието на опаковката в 400 мл прясно мляко.

Разбъркайте с миксер сместа, като в началото бъркате на бавни обороти, а после за 3 минути на висока степен на миксера.

Разпределете получения крем върху охладения пудинг с бисквити. Нарежете шоколада на малки кубчета, натрошете останалите бисквити и поръсете сладкиша. Поставете в хладилник, за да се охлади напълно и да се стегне шоколадовият сладкиш без печене.

Нежен сладкиш с крем, който е вариация на бисквитена торта с пудинг.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар