Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцето, белтък и една, две щипки сол. Добавят се прясно мляко, бакпулвер и накрая лъжица по лъжица прибавяме брашно от елда.
Разбърква се с лъжица на кашичка. Ако видите, че е много гъсто тестото за мини палачинки, защото при сипване на елда се сгъстява, добавете още малко прясно мляко.
Загрява се тиган, сипваме по 1 с.л. смес и оформяме на малка палачинка. Печем на умерен огън 5 степен от двете страни, става бързо и обръщаме от другата страна да се запече.
Сервираме нашите соленки палачинки за закуска със сирене, сладко, чай или кафе. Лесни, бързи безглутенови палачинки.
Солени мини палачинки - всичко, което ви трябва днес!