ezine.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица четири сирена

Домашна пица четири сирена

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2701k4k261
Домашна пица четири сирена
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1 ч.л. (суха)
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • за доматения сос
  • домати - - 200 г (консервирани)
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • захар
  • босилек
  • плънка
  • кашкавал
  • краве сирене
  • моцарела
  • топено сирене - пушено
  • босилек - сух за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта.

В купа пресейте брашното и солта и направете кладенче. Прибавете сместа с маята и зехтина и замесете меко нелепнещо тесто.

Намажете го с малко зехтин и сложете в купа, покрито с фолио.

Оставете тестото за пица да втаса за един час, докато удвои обема си.

Това количество тесто е достатъчно за две пици с диаметър 30 см.

Тестото може да бъде замесено от вечерта и след това поставено в хладилник. Ако изберете този вариант, преди употреба го извадете за 30 минути на стайна температура и едва тогава работете с него.

Преди да разточите тестото си, пригответе доматения сос за пицата.

В тиган сложете доматите и зехтина да заврат. Гответе на слаб котлон няколко минути, докато сосът се сгъсти. После прибавете нарязан пресен босилек, малко захар и сол на вкус. Оставете леко да се охлади.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънка кора. Прехвърлете го в тавата, в която ще печете, и намажете със соса.

Отгоре наредете нарязаните сирена и най-накрая настържете кашкавала и поръсете пицата Куатро Формаджи със сух босилек.

Печете домашната пица четири сирена в загрята фурна на 240 градуса за около 20 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: