Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата на пяна. Отделно разбиваме изварата и към нея добавяме бакпулвера. Разбиваме сметаната със захарта на пухкава маса. Смесваме трите съставки.
Прибавяме смлените бадеми (орехи), стафидите и ванилията. Изсипваме сместа в намаслена форма за кейк. Нареждаме отгоре ябълките, нарязани на тънки резенчета, и леко ги притискаме. Поръсваме отгоре плодовия сладкиш със захар и поставяме парченца краве масло.
Изпичаме сладкиша в микровълновата печка за 3 минути на пълна мощност, а след това за 10 минути на половин мощност. По желание поръсваме с пудра захар готовия ябълков сладкиш.
Сервираме студен готовия сладкиш с ябълки и извара на микровълнова.