Трахана каша

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
17/04/2020
"Вкусна трахана каша за всеки ден "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една вековна рецепта за Трахана каша, която се приготвя всяка зима в моята къща по няколко дози.

В един голям леген пресяваме брашното и по средата правим улейче.

В малка купа разтваряме кубче мая с малко мляко и изсипваме по средата, добавяме и останалото мляко и започваме да омесваме тесто.

Готовото тесто слагаме в една кофа с капак и оставяме да втасва за около три дни на стайна температура. Когато бухне, разбъркваме с дървена лъжица. След третия ден започваме да овкусяваме нашата трахана каша.

Изсипваме тестото в леген за омесване и отгоре добавяме всичките подправки, единствено дозата на солта може да намалите или увеличите според вкуса ви.

Всичко се изсипва и се започва да се бърка с ръце или лъжица, така че да се смесят вкусовете много хубаво. Ако кашата е рядка, може да добавите още брашно.

Готовата домашна трахана прибирате в буркани с винтови капачки и оставяте на студено място. Може да се консумира за около една година, не си променя вкуса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар