Мусака Витоша

25/02/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно кромида, настъргваме морковите на ренде и ги задушаваме в растителното масло и малко вода до омекване.

Прибавяме нарязания на дребно спанак, а малко по-късно и ориза. Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета, като ги слагаме да се сварят малко в леко подсолена вода. Нарязваме и доматите на кръгчета.

Нареждаме в тавичка последователно по един пласт домати, картофи и задушената смес (ароматните корени, спанака и ориза).

Поръсваме отгоре с магданоз и завършваме с домати. Заливаме ястието с малко мляко, леко разбито с белтъците от яйцата, и го запичаме.

След като запечем нашата Мусака Витоша, заливаме с класически сос Бешамел и отново запичаме.

Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване тази вкусна вегетарианска мусака.

Опитайте тази мусака без месо, ако искате по-леко ястие или просто сте почитатели на вегетарианските рецепти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар