Дива патица на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Дива патица на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4-6
"Не е трудно да приготвите печена патица, стига да знаете как. Вече знаете!"

Необходими продукти

  • патица - цяла, може и половинка
  • масло - 20 г
  • червено вино - 20 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр
  • черен пипер - 4 зърна
  • брашно - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата, след като стои 90 мин. в студена вода, се задушава на фурна в маслото, докато се зачерви от всички страни. Работи се на умерена фурна.

Посолява се, залива се с малко вода и виното. По време на печенето патицата се облива с течността. Прибавят се черният пипер, чесънът, доматеното пюре и дафиновият лист. Задушаването продължава. Ако е нужно, прибавя се още вода, докато месото омекне.

Отделно се разбиват киселото мляко и брашното. Сместа се изсипва в тавичката и патицата се позапича с нея. Опитва се на сол. Ястието се поднася топло с отделно приготвена гарнитура.

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: