Маслен лимонов кейк

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
316
849
1k
42
01/02/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр
  • масло - 110 г - на стайна температура
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 8 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За глазурата
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа и ги оставяме настрани.

Разбиваме маслото с миксер в друга купа за 2-3 минути. Добавяме захарта и ванилената захар и отново разбиваме за 3-4 минути до получаване на пухкав крем.

Постепенно сипваме яйцата, като продължаваме да разбиваме.

Смесваме брашното с бакпулвера и на малки порции го добавяме към сместа отново при непрекъснато разбиване.

Накрая сипваме и лимоновия сок. Продължаваме да разбиваме на средна скорост за 5-6 минути.

Изсипваме пухкавата гъста смес в покрита с хартия за печене формичка за кекс. Заглаждаме и с нож правим една линия по дължината на сместа.

Печем лимоновия кекс на 200 градуса за около 20 минути.

Разбъркваме лимоновия сок и пудрата захар.

С тази глазура намазваме изпечения и охладен маслен лимонов кейк.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар