Мляко с ориз и карамелизирана тиква със стафиди

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1126
15
14/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с тиквата, почистете и я нарежете на малки кубчета. В малка тавичка сипете половината част от захарта, отгоре поставете тиквата, стафидите и поръсете с останалата част от захарта. Поставете тиквата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до слаб карамелен цвят.

В тенджера налейте водата и оставете да заври. Добавете почистения и добре измит ориз и оставете да поври, докато абсорбира всичката вода. Налейте млякото и бъркайте периодично докато ориза се свари.

В малко студена вода разтворете нишестето и и ванилията, прибавете сместа към врящия ориз, при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете захарта и бъркате, докато се разтвори напълно.

Оставете да се поохлади за около 15 минути при затворен капак на съда и разпределете в купички този вариант на сутляш.

Отгоре гарнирайте с парченца печена тиква със стафиди, консумирайте охладено.

Опитайте мляко с ориз и карамелизирана тиква със стафиди - ще е новият ви любим десерт!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар