Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината с червено вино

Марината с червено вино

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Марината с червено вино2 / 2
25/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Най-лесната марината, която гарантира всеки път превъзходен вкус на месото и ястията, приготвени с него"

Необходими Продукти

  • червено вино - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • хладка вода - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - ½ глава
  • магданоз - 1 корен
  • керевиз - 1 корен
  • дафонов лист - 2 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • бахар - 10 - 12 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се смилат. Заливат се с вода и се прибавят оцетът и виното.

Прибавят се и подправките, предварително стрити или счукани. Сместа се вари 2-3 минути.

Подготвеното пилешко месо се залива с приготвената марината с червено вино и престоява 24 часа, като е хубаво на всеки 6 часа да се обръща.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: