Начин на приготвяне
Киселото мляко се изцежда през марля за около 10 часа. Чесънът се почиства и се счуква много добре. Прибавя се към киселото мляко.
Яйцата се сваряват твърдо и се изваждат жълтъците. Претриват се през сито и се прибавят към млякото. Белтъците, нарязани на ситно, също се слагат. Сместа се разбива добре. Прибавя се по капка олиото и се разбива.
Прибавят се орехите. Сместа се осолява. Накрая се прибавя магданозът, нарязан на ситно. Краставичките също се нарязват на ситно и се прибавят към сместа.
Разбърква се добре. Поднася се в обща чиния или в отделни чинийки готовата млечна салата с яйца.
Бележка: По желание към тази млечна салата могат да се добавят и варени картофи.