Гювеч с агнешки ребра

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Гювеч с агнешки ребра2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • лук - 3 глави
  • домати - 500 г зрели
  • гъби - 300 г
  • пиперки - 500 г
  • люти чушки - 4 - 5 бр.
  • ориз - 100 г
  • чесън - 1 глава
  • сол - на вкус
  • подправки - чубрица, копър, магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе агнешките ребра, загрейте мазнина и ги сложете да се запържат равномерно заедно с нарязания лук. След като се запържат леко, добавете част от нарязаните домати, долейте бульон или топла вода и варете, докато месото омекне.

Добавете нарязаните зеленчуци, а лютите чушки и обелените скилидки чесън - цели. Посолете на вкус и след 20-тина минути добавете ориза, останалите домати и малко вода. Прехвърлете всичко в гювеча и изпечете гювеча, докато остане на мазнина.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: