Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу с домашен патладжан и сурови слънчогледови семки

Кьопоолу с домашен патладжан и сурови слънчогледови семки

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Кьопоолу с домашен патладжан и сурови слънчогледови семки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • чушки - 3 бр. червени
  • чушки - 3 бр. зелени
  • патладжани - 4 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1/2 стрък
  • сол
  • олио
  • оцет
  • слънчогледови семки - сурови
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките е добре да бъдат прави. Изпичат се в чушкопек или по друг начин. Следва същото и с патладжаните, добре е да са по-тънки.

След изписването се поставят в тенджера с капак. Обелват се и се режат на ситно. В купа смесваме печените зеленчуци и овкусяваме със сол, олио и оцет - на вкус.

Чесънът обелваме и нарязваме на ситно, прибавяме го към основната смес. Копърът се реже на ситно с дръжките. Смесваме добре и декорираме със суровите слънчогледови семки и маслини.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: