Пълнени патладжани ветрило

ГеновеваГеновеваЧирак65115197
14/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и с остър нож се разрязва по дължината, като не стигате до края. Правите по 4-5 прореза. Осолявате патладжана и го оставяте за 20 минути да си пусни горчилката.

През това време може да настържете кашкавала и да нарежете на колелца доматите, кашкавалено роле, топено сирене и краве сиренето.

След това измивате патладжаните, оставяте ги за няколко минути да се отцедят и после ги слагате върху намазнена хартия за печене и ги разтваряте.

Намазвате патладжаните с пасирания чесъна, който сме объркали с 2 с.л. олио и босилек и започвате да пълните първия прорез с домат и краве сирене, следващия с домат и топено сирене, след това домат и роле, домати и колбас и така редувате, докато напълните всички разрези на патладжана.

Посолявате отгоре и поръсвате с риган. Слагате 2-3 парченца краве масло на всеки патладжан и пъхате във фурната да се пече.

Когато се запече патладжана отгоре поръсете с настъргания кашкавал и върнете обратно във фурната да се запече кашкавалът. След това махаме от хартията за пече и сервираме. Поръсваме с магданоз по желание. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар