Начин на приготвяне
Маслото, солта, захарта и ванилията се разбъркват до хомогенна смес. Едно по едно се добавят яйцата. Брашното се смесва с бакпулвера и също се добавя по малко при постоянно разбъркване.
Прибавя се и млякото. Ядките се натрошават на едро. Кората на единия портокал се настъргва и се изстисква половината му сок.
Полученото тесто за кекс се разделя на две части. Към едната се добавя какаото и 2/3 от ядките, а към другата кората и сока от портокала.
Формата се покрива с хартия за печене и се изсипва първо светлата смес, а след това и тъмната. С вилица се размесват двата вида, за да се получи шарка. Пече се около 1 час в предварително загрята фурна на 160 градуса.
Готовият кекс се украсява с останалите ядки и парчета от втория портокал. По желание може да покриете кекса и с шоколадова глазура.