Карфиол с майонеза

11/08/2019
"Разбира се, че само малко майонеза ви е нужна и ще се насладите на най-вкусния карфиол "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца525
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се изчиства, измива и накъсва на малки клончета, бланшира се за 3-4 минути.

От жълтъците и растителното масло се приготвя домашна майонеза, която се подправя със сол и лимоновия сок и се поднася към готовия бланширан карфиол.

Сместа се оформя в чиния и се украсява с магданоза. Поднася се като предястие.

Забележка: Рецептата може да се изпълни с промишлено произведена майонеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар