Ezine.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Трилистна затворена пица с месо

Трилистна затворена пица с месо

Трилистна затворена пица с месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"С два вида месо и щипка любов - това не е затворена пица, а истински кулинарен празник за цялото семейство"

Необходими продукти

  • тесто за пица - 500 г
  • телешко месо - 400 г плешка
  • агнешко месо - 400 г плешка
  • гъби - 200 г
  • чушки - 500 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - ½ бр.
  • маслини - 15 - 20 без костилки
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 50 г краве
  • пресен кориандър - 2 с.л.
  • кимион - ½ ч.л. на прах
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ситно нарязаните лук и маслини в половината масло за 6 мин., добавете надробените гъби, чушки и лимон, разбъркайте и оставете още 6 мин. на огъня.

Отделно изпържете в останалото масло накълцаните меса, смесете ги със зеленчуците и задушете всичко 10 мин., след което наръсете със сол и черен пипер и добавете пресования чесън, ситно нарязания кориандър и кимиона.

След като свалите плънката от огъня, прибавете разбитото яйце и я разбъркайте.

Разделете тестото за пица на 3 части, две от тях разточете за основа и върху нея нанесете плънката, а отгоре покрийте с последната кора.

Направете 3 дупки върху пицата, залейте я с млякото и я печете 45 мин. в предварително затоплена до 200 градуса фурна.

Поднесете готовата пица с доматен сок.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: