Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги и ги настържете през най-едрото ренде. Измийте ги много добре със студена вода, за да им падне нишестето и непременно ги изстискайте с ръце, за да не се разводни сместа.
Измийте тиквичката и същи я минете през едро ренде, и по същия начин изстискайте много добре.
В купа смесете картофите, тиквичката, сиренето, настъргания кромид, солта и яйцето. Тук е моментът да добавите и други подправки - например чубрица и джоджен.
Изсипете сместа в тефлонова тавичка, като притиснете с ръце и се стремите слоят да не е нито много тънък, нито много дебел.
Изпечете пататника във фурна с температура около 200 градуса за 25 минути, докато се зачерви.
Наредете нарязаните на кръгчета наденичка (по желание добавете настърган кашкавал) и допечете за още 10-15 минути.