Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Поширани Круши»Гарнитура от круши във вино за дивеч

Гарнитура от круши във вино за дивеч

Гарнитура от круши във вино за дивеч1 / 2
23/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр. вилямови или друга лятна масловка
  • карамфил - 4 зърна
  • канела - 1 пръчка
  • дафинови листа - 2 малки
  • лимонова кора - 1 щипка, настъргана
  • червено вино - 750 мл
  • захар - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете круши, които още не са напълно узрели, със запазени дръжки, обелете ги и ги подредете в дълбок съд с дръжките нагоре.

Добавете карамфила и канелата, дафиновите листа и лимоновата кора, посипете ги със захарта и ги залейте с виното.

Кипнете крушите на силен огън, след което на умерен огън ги варете около час, като с вилица проверете готовността им, щом лесно се набождат, значи са готови.

Извадете готовите круши и ги наредете в порцеланово плато.

Отцедения сок варете още известно време, докато се посгъсти, залейте с него крушите и след като изстинат, ги поднесете като чудесна гарнитура към дивеч.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: