Начин на приготвяне
Почистете карфиола, сварете го в подсолена вода до готовност, като внимавате да не го преварите, отделете 1 чаша от бульона и когато карфиолът се охлади, го разделете на розички.
Сложете заделения бульон да кипне и като разбърквате постоянно, налейте в него разреденото със сметаната брашно и оставете получения гладък сос да поври 1-2 мин., след което пак при непрекъснато бъркане добавете разбитите яйца.
Намажете с маслото форма за печене, посипете я с галетата, наредете вътре карфиола, залейте го със соса, настържете отгоре кашкавала и изпечете в умерена фурна запеканката с карфиол.
Вегетарианска запеканка от карфиол - вкусна вегетарианска рецепта, която може да сервирате с чеснов млечен сос.