Начин на приготвяне
Нарежете лука на тънки шайби, сложете ги в купа, залейте ги с лимоновия сок, добавете захарта, сипете отцедения сок от маслините, разбъркайте, покрийте с прозрачно фолио и оставете соса в хладилника за през нощта.
Накиснете боба във вода за една нощ, след което на сутринта го измийте, сипете го в тенджера, залейте го със студена вода и след като водата кипне, намалете котлона и прибавете обелената скилидка чесън, дафиновия лист и сол на вкус.
Захлупете тенджерата и варете, докато бобът стане готов.
След което го отцедете, махнете чесъна и дафиновия лист, охладете го, прехвърлете го в салатиера и го смесете с маслините и ситно нарязания кориандър.
Посипете с лучения сос и накълцаните с нож на едро орехови ядки, разбъркайте и поднесете.