Кекс в микровълнова

05/10/2019
"Кекс за по-малко от 10 минути - магията е възможно, вижте сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене11 мин.
Общо26 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо98
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В порцеланова купа се смесват размекнатото масло, брашното, захарта, орехите, ромът, яйцата, и бакпулверът.

Разбърква се добре с миксер до получаването на гладко тесто за кекс. Прехвърля се в намаслена и поръсена с брашно форма и без да се похлупва, се държи 9 мин. при 600 Вт в микровълнова фурна.

Оставя се да изстине малко и се обръща върху скара. Марципанът се разтопява за 1 ½ мин. при 600 Вт и кексът се покрива с него.

Гарнира се с цели орехови ядки.

Готовият кекс в микровълнова е подходящ за следобедна закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар