Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и се настъргват на едро ренде. Оставят се за 30 минути да се отцедят и след това се прави смес, като се смесват тиквичките, яйцата, чесънът, брашното, копърът, царевичното нишесте, сиренето, сол, олио и черен пипер.
Всичко това се разбърква добре с дървена лъжица, докато се получи хомогенна смес, ако сместа ви се струва рядка, добавете още малко брашно, но не много, защото блатът от тиквички ще стане много сух и ще се накъса при сгъването.
Така приготвената смес се изсипва в продълговата тава върху хартия за печене, която сме намазнили предварително.
Пече се в загрята фурна, докато се зачерви този блат за руло, не трябва да е много препечен, защото ще е трудно да го навием после.
След като е изпечен блатът, докато е още топъл, настъргваме топеното сирене с ренде отгоре.
След това намазваме с крема сиренето хубаво и накрая редим салам отгоре. Навиваме внимателно, за да се получи руло. Да ви е сладко!