Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и като старателно разбърквате, сипете меда, затоплен в микровълнова фурна или на котлона, за да стане течен, и добавете подправки по ваш избор.
В тава насипете брашното, настържете отгоре маслото, в средата направете кладенче, в което сипете яйчената смес и замесете тесто, което сложете в хладилника за 1-2 часа.
Разточете тестото на кора и с помощта на формичка или по контурите на шаблон изрежете снежинките - масленки и ги изпечете във фурната до златисто.
Разбийте белтъка с пудрата захар и лимоновия сок, отделете малка част и я оцветете в синьо, черно или златисто.
Когато снежинките изстинат, ги намажете с бяла глазура, а оцветената глазура сложете в шприц и нанесете отгоре допълнителна украса, като за лукс боднете в глазурата сладкарски перлички.
Ако използвате сладките снежинки за украса на елхата, вденете в голяма игла копринен конец, прободете ги и оформете ухо, на което да ги закачите.