Сладки снежинки за елхата и трапезата

11/05/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г краве или маргарин
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • захар - 200 г кристална
  • какао - 2 ч.л. или по щипка канела, индийско орехче, смлян джинджифил и ванилия
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • пудра захар - 100 г
  • сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и като старателно разбърквате, сипете меда, затоплен в микровълнова фурна или на котлона, за да стане течен, и добавете подправки по ваш избор.

В тава насипете брашното, настържете отгоре маслото, в средата направете кладенче, в което сипете яйчената смес и замесете тесто, което сложете в хладилника за 1-2 часа.

Разточете тестото на кора и с помощта на формичка или по контурите на шаблон изрежете снежинките - масленки и ги изпечете във фурната до златисто.

Разбийте белтъка с пудрата захар и лимоновия сок, отделете малка част и я оцветете в синьо, черно или златисто.

Когато снежинките изстинат, ги намажете с бяла глазура, а оцветената глазура сложете в шприц и нанесете отгоре допълнителна украса, като за лукс боднете в глазурата сладкарски перлички.

Ако използвате сладките снежинки за украса на елхата, вденете в голяма игла копринен конец, прободете ги и оформете ухо, на което да ги закачите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар