Начин на приготвяне
В купа се разбиват с телена бъркалка яйца и захар. Добавя се олио, кисело мляко с разбит в него бакпулвер, настъргана кора от лимон, настъргана по голяма част от вафла мура с какао.
Накрая се добавя смлени орехи и брашното, разбърква се малко по гъста кексова смес и сипваме в тава върху хартия за печене Печем в загрята фурна 180°C до суха клечка и изваждаме да се охлади.
В купа се разбиват белтъци с миксер, когато стане на пяна добавяме кристална захар и се бърка, докато сгъсти. Отделно се разбива пудра захар с заквасена сметана.
Смесваме двата крема и намазваме охладения сладкиш. Поръсва се с настъргана част от останалата вафла и оставяме в хладилника да се охлади.
Сладкишът с лимонов крем се нарязва на ромбоиди и хапваме с кеф! Вкусно и ароматно с дъх на лимон.