Начин на приготвяне
Празът, нарязан на ситно, се задушава до омекване в 3 супени лъжици растително масло и малко сол.
Картофите се обелват и се сваряват в малко подсолена вода, след което се отцеждат, смачкват се с вилица и се смесват със задушения праз.
Прибавят се почистените от костилките и ситно нарязани зелени маслини, сиренето, доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус.
Сместа се разбърква добре.
Слага се една от корите върху навлажнена кърпа, наръсва се с растително масло и се покрива с втора кора, която също се наръсва с мазнина.
По дължината на корите се слага половината от плънката. С помощта на кърпа корите се завиват на руло.
По същия начин се приготвят и другите две кори. Двете солени рула се слагат с намазана с мазнина форма и се наръсват с останалото растително масло.
Пекат се в силна фурна 20 мин. След изваждането от фурната картофените рула се наръсват с няколко капки студена вода, покриват се с чиста кърпа и се оставят да престоят във формата 15 мин.
Изваждат се от формата и се разпределят на порции, които се поднасят с чаша зеленчуков или друг бульон, подправен с лимонов сок и черен пипер.