Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета с Ементал и грозде

Пълнени кюфтета с Ементал и грозде

Пълнени кюфтета с Ементал и грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии
  • мляко - 1 к.ч. прясно
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • ементал - 150 г
  • грозде - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете добре каймата, ситно нарязаната глава лук, натопените в млякото и изстискани филии, яйцето, черния пипер и солта и оформете 4 плоски кюфтета.

Вземете всяко от тях в ръка и с помощта на кафена лъжичка направете отвор в центъра, напълнете с плънката от смесените ситно нарязани ементал и грозде и затворете с каймата.

Оваляйте ги леко в брашното, изпържете ги в предварително загрятото олио или ги изпечете на скара и поднесете кюфтетата с доматен сос, подправен с тарос, босилек и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: