Начин на приготвяне
Тиквичките измиваме добре и ги нарязваме на колелца.
Омасляваме тавичка и започваме да нареждаме един ред нарязани тиквички, отгоре добавете сол, чесън и копър на вкус.
Поставяме нов ред тиквички и отгоре също сол, копър и чесън.
Върху тях поръсваме с част от сиренето.
Почистваме си гъбите и тях нарязваме, като поставяме най-отгоре.
Поръсваме с мазнина и поставяме във фурната.
Докато тиквичките се запичат, приготвяме си заливката.
В съд си счукваме яйцата, разбъркваме ги заедно с 200 мл вода, брашното, част от сиренето, киселото мляко и щипка сода.
Заливаме равномерно и отново връщаме във фурната, да се запече до златисто.
Когато запеканката е готова, вадим и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
По желание добавяме в чинията с тиквички с яйца и сирене и лъжица цедено мляко.