Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки ребра със сос

Агнешки ребра със сос

Агнешки ребра със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бахар
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвените агнешки ребърца се нарязват на едри парчета и се изпържват в сгорещената мазнина. Изваждат се и се посоляват.

В същата мазнина се запържват брашното и доматеното пюре. Добавят се подправките и оцетът.

Чесънът се нарязва на едро и също се слага в соса.

Добавят се гореща вода и запържените ребърца. Всичко се оставя да къкри на тих огън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: