Медени топчета с пълнеж

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Медени топчета с пълнеж
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
31/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
62 мин.
Порции
18

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 /2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2.5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за пълнеж
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • краве масло - 40 г
  • за овалване
  • орехи - 1/2 к.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото смесваме и оформяме тесто.

Готовото тесто разделя на 2 части. Всяка една част я оформяме на дълги фитили, които нарязваме на парчета. Тези парчета оформяме на медени топчета, които леко сплескваме.

Подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.

Изчакваме да изстинат самите меденки и след това издълбаваме с острието на нож част от вътрешността.

Правим си плънката, като трохите от издълбаните меденки смесваме със смлени орехи и заливаме със сгорещено мляко. Прибавяме маслото разбъркваме всичко добре.

В издълбаните меденки поставяме част от сместа.

Слепваме две по две, като оставяме да излезе по малко от пълнежа между двете меденки.

Това, което е излязло на медените сладки, овалваме в смлени орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: