Медени топчета с пълнеж

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
652
2k
5k
351
3
31/01/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене12 мин.
Общо62 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо846
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото смесваме и оформяме тесто.

Готовото тесто разделя на 2 части. Всяка една част я оформяме на дълги фитили, които нарязваме на парчета. Тези парчета оформяме на медени топчета, които леко сплескваме.

Подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.

Изчакваме да изстинат самите меденки и след това издълбаваме с острието на нож част от вътрешността.

Правим си плънката, като трохите от издълбаните меденки смесваме със смлени орехи и заливаме със сгорещено мляко. Прибавяме маслото разбъркваме всичко добре.

В издълбаните меденки поставяме част от сместа.

Слепваме две по две, като оставяме да излезе по малко от пълнежа между двете меденки.

Това, което е излязло на медените сладки, овалваме в смлени орехи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар