ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Патладжани»Пълнен патладжан на фурна по турски

Пълнен патладжан на фурна по турски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
800
3k
6k
445
4
Пълнен патладжан на фурна по турски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
29/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Изпитана и много лесна рецепта за Пълнен патладжан - препоръчваме я на всички почитатели на Турската кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Всеки патладжан режем на половина. Издълбаваме всяка една половинка, като това, което издълбаем, поставяме в съд и поръсваме със сол. Отделно всяка издълбана половинка също поръсваме със сол.

Оставяме на страна за около 30 минути. Чесънът и лукът почистваме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лука и чесъна за около 10 мин. През това време си нарязваме доматите на кубчета и тях добавяме в тигана, както и издълбания патладжан.

След като се задушат, премахваме от котлона. Измиваме си издълбания патладжан от солта, подсушаваме и пълним с готовата смес.

Поставяме ги в тава и печем за 25-30 мин., докато омекнат напълно. Преди да премахнем, вадим, поръсваме с настъргания кашкавал и отново поставяме във фурната, докато се разтопи кашкавалът.

Поднасяме готовите пълнени патладжани, поръсени с магданоза.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: