Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко с плодов оцет и тиквички

Телешко с плодов оцет и тиквички

Телешко с плодов оцет и тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г шол
  • тиквички - 4 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 100 мл плодов
  • естрагон - 1/4 връзка
  • магданоз - 2 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов тиган задушете за няколко минути почистените и накълцани лук и чесън и измитите и нарязани на кубчета тиквички, като бъркате непрекъснато.

Налейте водата, покрийте с капак и оставете зеленчуците да се варят на слаб огън 20 мин., след което ги извадете от тигана и ги оставете настрани.

В същия тиган на силен огън запържете за 5 мин. нарязаното на малки парченца месо и добавете оцета.

Върнете зеленчуците при месото и оставете да къкри 5 мин., като в последната минута поръсете с нарязаните магданоз и естрагон.

Овкусете със солта и черния пипер и сервирайте ястието от задушено телешко топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: