Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, нарязват се на кубчета. Една част от тях се изсипват на дъното на стъклена купа, а отгоре се нанася слой майонеза и кисело мляко (предварително смесени и разбъркани).
След това се нареждат кисели краставички, нарязани на дребно. За по-добър ефект по ръба на купата се нареждат нарязани на шайби.
Нарежда се отново слой от варени картофи, а отгоре слой моркови, като по края са нарязани отново на шайби. Следва слой майонеза, след това картофи, отгоре консервиран грах.
Накрая се завършва със слой от майонезения сос. Картофената салата се декорира по собствен вкус. За целта аз използвах малко настърган кашкавал, настъргано кисели краставички и шайби морков.