Цяла скумрия на фурна

06/01/2019
"Никак не е трудно, а резултатът е повече от вкусен - изпитана рецепта за цяла скумрия на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 811
  • Преглеждания за месеца2411
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и премахваме главата.

Измиваме я, посоляваме и поръсваме с подправките, които предварително сме смесили.

Вземаме си фолио, което намазваме със зехтина.

Поставяме рибата по средата, като я разтваряме леко и сипваме малко зехтин и ръсим от подправките.

Нарязваме си на колелца лимона, а след това на половинки.

От двете страни на скумрията си правим разрези, в които поставяме половин резен лимон.

Поливаме рибата и отгоре с малко зехтин, завиваме с фолиото и поставяме в тавичка.

Поставяме във фурната и печем, като към края премахваме фолиото и препичаме още малко скумрията на фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар