Цяла скумрия на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
690
2k
5k
363
4
06/01/2019
"Никак не е трудно, а резултатът е повече от вкусен - изпитана рецепта за цяла скумрия на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 682
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата94
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и премахваме главата.

Измиваме я, посоляваме и поръсваме с подправките, които предварително сме смесили.

Вземаме си фолио, което намазваме със зехтина.

Поставяме рибата по средата, като я разтваряме леко и сипваме малко зехтин и ръсим от подправките.

Нарязваме си на колелца лимона, а след това на половинки.

От двете страни на скумрията си правим разрези, в които поставяме половин резен лимон.

Поливаме рибата и отгоре с малко зехтин, завиваме с фолиото и поставяме в тавичка.

Поставяме във фурната и печем, като към края премахваме фолиото и препичаме още малко скумрията на фурна.

Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
41.44 лв.
Виж ››

Ето го новото попълнение във вашата кухня - грил тиган, който ще замести барбекюто и ще ви позволи да приготвяте храната си вкусно и здравословно. Удобен за ползване, лесен за почистване. Грил тиганът е с незалепващо покритие, което ще улесни допълнително готвенето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар