Агнешко със зелен боб

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
03/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Агнешко и зелен фасул - очаквано вкусна комбинация, която сме готови да хапваме целогодишно"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г (може от плешка)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелен фасул - 400 г консервиран
  • домати - 1 ч.ч. сок или пасирани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции и се запържва в малко мазнина. Изважда се от съда за готвене и на негово място се слагат нарязаните на дребно лук и моркови.

Щом омекнат, се прибавя консервираният зелен фасул. След кратко разбъркване се прибавят червеният пипер, брашното, а след тях и доматите.

Щом сосът поври, се долива топа вода. Месото се връща в тенджерата, а яхнията се овкусява със сол. Оставя се да се готви на умерена температура.

Малко преди готовност се прибавят нарязаните на филийки скилидки чесън, преди сервиране готовата агнешка яхния се поръсва с нарязан на ситно пресен копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: