Начин на приготвяне
Затоплете млякото и разбийте яйцата със солта (отделете един жълтък за намазване).
Омесете тесто от зададените продукти меко тесто и оставете да удвои обема си за около 30 минути.
Втасалото тесто разделете на 4 големи и 1 малко парченце.
4 топки разточете с диаметър около 20 см, след което намажете едно с маргарин, добавете второто и така с всички (последната не се маже).
Разточете до диаметър 28 см.
Поставете по средата чаша и разделете на 8 триъгълника (без да махате чашата), направете разрез по широкия край и усучете.
Махнете чашата и направете разрез от средата на всеки триъгълник до средата на кръга. Завъртете усуквайки (да се образува като листо).
Малкото топче поставете по средата на питата и я разрежете с помощта на ножица (да се образува подобие на ветрило/звезда)
Оставете за 20 минути.
Намажете с жълтъка, поръсете със сусам и мак и изпечете усуканата пита на 170 градуса за около 20 минути.