Баница с лимонада

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
18/12/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене56 мин.
Общо116 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода. Яйцата се разбиват много добре, излива се лимонадата, прибавят се солта, содата, брашното и най-накрая маята. Меси се меко тесто за баница, от което се правят 8 топки.

Те се разточват на кори за баница. От 1 до 4 лист се мажат с разтопена свинска мас, от 4 – 7 се мажат също с мас, слага им се натрошено сирене и бучка краве масло., лист 8 само се маже с масло.

Всички листи се прегъват като плик. Обръщат се обратно в тавата, разплескват се и се радиално на парчета. Останалата мазнина се разлива по разрезите. Оставя се да втаса 15 минути и се пече в топа фурна.

След изпичане баницата се напръсква с вода. След като изстине приготвената баница с лимонада, се поднася.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар