Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Месо с моркови и стафиди

Месо с моркови и стафиди

Месо с моркови и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • стафиди - 2 с.л.
  • моркови - 250 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - 1 с.л
  • говеждо месо - 500 г Кълцано
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • кориандър
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се слагат в сито, измиват се под силна струя вода и се накисват в топла вода. Лукът и чесънът се нарязват на кубчета, зеленият лук – на шайбички, морковите – на слама.

Маслото се разтопява, в него се пасират лук и чесън, добавя се кайма и се запържва до разпръскване. Подправя се със сол, черен пипер и другите подправки.

Добавят се морковите и зеленият лук. Задушават се 5 минути на слаб огън. Водата от стафидите се отцежда, добавя се към другите компоненти и още малко се задушават.

Ястието се поднася с картофи соте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: