Така се получава вкус на нещо като водка.Ето Ви подобна рецепта:
10кг.стара царевица/ронена/ се сварява до състояние за ядене,водата се отцежда,добавя се до 30L и се кипва с 10кг. захар.Като се охлади до 40-50 градуса се смесва с варената царевица,като се добавя 250g хлебна мая и 700ml винен оцет.След ферментацията се отцежда и в казана.Със същата царевица процедурата се повтаря.Ароматът е срахотен!!!
10кг.стара царевица/ронена/ се сварява до състояние за ядене,водата се отцежда,добавя се до 30L и се кипва с 10кг. захар.Като се охлади до 40-50 градуса се смесва с варената царевица,като се добавя 250g хлебна мая и 700ml винен оцет.След ферментацията се отцежда и в казана.Със същата царевица процедурата се повтаря.Ароматът е срахотен!!!