Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Меден кейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Меден кейк1 / 2
22/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
"Знаете ли колко работливи пчелички са се трудили неуморно цяло лято, за да се наслаждавате сега на този вкусен кейк."

Необходими Продукти

  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - 1/2 пакетче
  • портокалова кора - 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте на слаб огън за 5 минути млякото с меда и захарта, като бъркате непрекъснато. Разтопете в него маслото и свалете от огъня, когато захарта се е разтворила напълно.

Охладете леко и съединете с предварително разбитите яйца. Ароматизирайте с канелата и портокаловата кора. Сипете пресятото заедно с бакпулвера брашно и бъркайте, за да не стане на бучки.

Трябва да се получи кейково тесто. Сипете в намазана с масло и посипана с брашно форма и печете около 1 час на умерена фурна до готовност.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е пълен провал. Не само че няма количество на брашното, но най-вече вероятно дори автора на рецептата не я е приготвял!
10.02.2019 14:55
Елена
Елена
Какво е количеството на брашното?
22.07.2013 00:47
4