Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко в гювеч по добруджански

Агнешко в гювеч по добруджански

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Агнешко в гювеч по добруджански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Опитайте една традиционна българска рецепта от старите тефтери! Вкусна, ароматна и апетитна!"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 100 г краве
  • лук - 3 - 4 връзки зелен
  • чесън - 3 стръка зелен
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 15 зърначервен пипер - 5 г
  • брашно - 10 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното, измито и нарязано на парчета месо се слага в тенджера и се задушава на слаб котлон заедно със ситно скълцаните лук, чесън, магданоз, джоджен, червения и черния пипер, маслото и солта.

Няколко минути преди да се свали от котлона, към ястието се добавя брашното, размито с малко вода.

По традиция родната капама се вари на слаб огън с малко количество вода в плътно затворен съд са къкри. Ако месото е тлъсто, не се слага допълнително масло.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: