Начин на приготвяне
Омесете каймата с яйцето, накиснатата и отцедена среда на хляба, счуканите фино подправки и сол на вкус. От каймата оформяйте малки кюфтенца, овалвайте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина.
Сварете измитите картофи в подсолена вода с няколко капки оцет. Не ги преварявайте. След това ги изплакнете под течаща студена вода, обелете ги и ги нарежете по-ситно.
Смесете ги в купа заедно със съвсем дребно нарязаните кисели краставички и лук. Подправете със сол и черен пипер и объркайте картофите с майонеза.
Поднесете няколко готови кюфтенца в чиния с гарнитура от картофената салата и стръкчета пресен магданоз.
Кюфтенца с картофена салата - класическо предложение за обяд и вечеря.